Ook de gezondheid van uw ogen is belangrijk

Een optometrist is de specialist van het gezonde oog.

OCT SCAN

400px-retina-oct800

WAT IS EEN OCT SCAN?

Met een OCT- (Optical Coherence Tomograph) apparaat wordt er met behulp van laserlicht een 3D-scan gemaakt van de verschillende lagen van het netvlies achterin het oog. Het gaat hierbij meestal om dwarsdoorsneden van het netvlies (de retina). Door de uiterst hoge beeldkwaliteit is vrijwel ieder detail in dit gebied goed zichtbaar te krijgen. Op deze manier kunnen eventuele afwijkingen aan het netvlies nauwkeurig in beeld worden gebracht en eventuele aandoeningen worden opgespoord en eventueel gevolgd door doorverwijzing naar huis- of oogarts.

Bij een OCT scan wordt er voornamelijk gelet op de Macula (de gele vlek, de plaats in het oog waar we details mee waarnemen)en de oogzenuw. Er wordt gescand op diverse oogaandoeningen, zoals

macula-gat (gat in gele vlek)
macula-oedeem (vocht bij gele vlek)
macula-pucker (plooien bij de gele vlek)
macula-degeneratie (veroudering van de macula) Bij neurologische aandoeningen biedt de OCT ook uitkomst. Bij MS-patiënten kan de dikte van verschillende lagen gemeten worden. Bij glaucoom (hoge oogdruk) kan er zichtbaar gemaakt worden of er zenuwvezels van het netvlies zijn aangedaan. Schade van de zenuwvezels kan al in een zeer vroeg stadium worden aangetoond of uitgesloten.

Dolce logo
Rayban logo
Michael kors logo
Vogue logo
Oakley logo
Prada logo
Serengeti gray logo
Theo eyewear logo
Jfreyzw logo
Adidas logo
Tim logo
Porsche logo
Feb31st logo
Lunor eyewear logo
Chloe logo
Cazal eyewear logo
Dutz eyewear design crew den bosch logo
Silhouette logo

Maak een afspraak!

  • Velden met een * zijn verplicht